Template by:
Free Blog Templates

10 March 2013

Tomoi-keputusan


Peringkat remaja, Mohd Syukor Mohd Noor hari ini muncul juara tomoi merebut piala Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Bin Raja Haji Omar dalam katogori bawah 17 tahun.

 

Pengadil memberhentikan perlawanan di depan 500 penonton pada pusingan kedua daripada tiga pusingan, setelah pencabarnya, Mohd Azrin Haizal Hashim tidak dapat meneruskan perlawanan.

Syukor yang berbadan kental menguasai perlawanan sejak pusingan awal dan menerima hadiah wang tunai rm 500 bersama tropi dan medal yang disampaikan ahli dewan undangan negeri (ADUN) Kubu Gajah, Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Bin Raja Haji Omar pada majis penutup.

Adik Azrin, Mohd Akmal Afiq Bin Hashim bagaimanapun muncul juara bagi ketogori di bawah 14 tahun dengan mengenepikan pencabarnya di final, Mohd Syaban Bin Mustafa.

Pemenang ketiga bawah 17 tahun ialah, Nor Azman Bin Mat Desa manakala tempat ketiga bawah 14 tahun, seorang lagi adik Azrin, Mohd Mustakim Afiq Bin Hashim.
Pertandingan tomoi yang disertai 30 peserta secara kalah mati adalah yang julung kali dianjurkan peringkat dewan undangan negeri (DUN) Kubu Gajah bagi menggalakkan sukan tersebut.

Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin kagum dengan sambutan orang ramai, termasuk wanita yang memenuhi setiap sudut dewan terbuka kampung Mesjid.

0 comments: