Template by:
Free Blog Templates

10 March 2013

KEMASAhli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kubu Gajah, Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin bin Raja Haji Omar berharap Kemas meningkatkan aktiviti bagi mendekati rakyat dalam menyampaikan maklumat mengenai isu semasa.

Ia bertujuan bagi menggelakan rakyat terkeliru dengan suasana yang sebenar oleh pihak yang berkepentingan politik menjelang Pilihanraya Umum (PRU) ke 13.Beliau berkata demikian selepas majlis menyampai hadiah pertadningan memasak dan melukis pra Sekolah Kemas peringkat Mukim Ijok di perkarangan Dewan Terbuka, Ijok, pagi tadi.

Turut hadir Pegawai Kemas Daerah Larut, Matang dan Selama, Faridah Sailan dan Pegawai Pembangunan Keluarga Kemas Parlimen Larut, Aziah binti Abdul Manaf. Beliau berkata,Kemas merupakan agensi penting dalam mendekati rakyat luarbandar dan menjelaskan isu-isu semasa.

Dalam pertandingan memasak johan dimenanggi Rohani binti Abdul Majid yang mengalahkan 24 peserta yang lain manakal bagi pertandingan melukis juara ialah Umairah binti Mazlan yang melibatkan seramai 30 peserta, kebanyakan para sekolah.

0 comments: