Template by:
Free Blog Templates

11 December 2012

Sumbangan

Ahli dewan undangan negeri (ADU) Kubu Gajah, Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Bin Raja Haji Omar menerima banyak aduan mengenai masih ramai  warga emas yang berhajat mendapatkan bantuan jabatan kebajikan (JKM) tetapi ditolak.

Ada juga permohanan yang lambat diproses atau tiada sebarang jawapan  walaupun ada arahan ia jangan melebihi.Beliau berkata demikian selepas mengadakan program menyampaikan sumbangan rumah ke rumah di kawasan sungai dendang, pagi tadi.

Turut hadir ketua kampung sungai Dendang, Ismai Don dan ahli-ahli jawatankuasa kemajuan dan keselamatan kampung (JKKK).Beliau telah meminta ketua kampung berkenaan membuat laporan ke JKM.

Diantara warga emas yang dilawati ialah Ismail Mat Salim, 62 tahun, Sakrani Awang, 79 tahun, Muhamad Baharum, 84 tahun dan Salleh Shamsuri, 84.

2 comments:

Anonymous said...

Selalunya bantuan hendaklah dipohon awal tahun.

Jika hujung tahun ia akan dibawa ketahun hadapan.

Lagi satu biasanya mereka yang berpengaruh/kaki ampu selalunya dapat bantuan terlebih dahulu.

Saya alami perkara ini semasa memohon bantuan baja RISDA dan anak pokok pertanian. Sampai sekarang pun tak dapat.

Saya rasa begitulah juga keadaannya bagi bantuan2 yang lain.

Anonymous said...

Munkin kerajaan fikirkan memberi duit setem seperti diUS untuk makanan warga emas untuk mengelakkan mereka membeli topup dan minyak motor sikal atau pun berikan ke cucu.

Syarat memohon lihatlah ASB mereka. Cuma nak mengelakkan mereka buat dosa kerena menipu maklumat. Itulah sahaja tujuan saya.