Template by:
Free Blog Templates

28 September 2012

KR1M Pertubuhan peladang (PPK) Batu Kurau merupakan PPK yang pertama di negara ini mendapat kelulusan membuka KR1M.Pengerusi PPK Batu Kurau, Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Bin Raja Haji Omar mengucapkan terima kasih kepada menteri perdagangan dalam negeri dan hal ehwal pengguna (KPDN), Datuk Seri Ismail Sabri Yacob atas kelulusan tersebut.

PPK akan membelanjakan hampir rm 500,000 untuk KR1M termasuk menaik taraf bangunan yang sedia ada.Beliau berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat lembaga pengarah PPK Batu Kurau, pagi tadi.

KR1M itu yang akan memberi kemudahan kepada lebih 3,000 orang ahli dan berpuluh ribu orang penduduk sekitar akan mula beroperasi 1 disember depan.
Pembukaan KR1M itu mendorong PPK berdikari dan bersaing dengan pihak-pihak lain dalam bidang perniagaan. Datuk Seri Raja Ahamd Zainuddin yang juga ahli dewan undangan negeri (ADUN) Kubu Gajah berkata, PPK pada masa ini menjalankan perniagaan stesen miyak dan akan memulakan ladang sawit tidak lama lagi.

Terdahulu, beliau bersama pengurus besar PPK Batu Kurau, haji Sabri Zainol dan ahli-ahli lembaga pengarah melawat tapak KR1M.

1 comments:

Anonymous said...

Batu Kurau ada KR1M
Ijok ada RISDA
Kubu Gajah ada apa?
Takkanlah kuil sahaja yang membesar?
Saya harap lebih ramai orang India yang datang sembahyang di situ