Template by:
Free Blog Templates

30 September 2012

Bengkel Ahli dewan undangan negeri (ADUN) Kubu Gajah, Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Bin Raja Haji Omar meluangkan masa melawat sebuah bengkel kimpalan milik seorang pemuda di Kampung Changkat Larah dalam Parlimen Larut.

Beliau tertarik dengan usaha Pemuda berkenaan, Khairuniza bin Hashim,34 tahun yang bukan sahaja menjalankan perniagaan, tetapi melatih belia-belia di Kampung tersebut terutamanya bagi menimba pengalaman.

Beliau juga mengalu-galukan belia yang berkemahiran dalam bidang kimpalan untuk menyertai perniagaannya.Khairuniza menerima banyak tempahan daripada pelbagai pihak termasuk Kementerian Belia dan Sukan.

Beliau berharap usaha Khairuniza itu mendapat sokongan dan kerjasama semua pihak termasuk Pihak Berkuasa Temptan (PBT) bagi membantu mengembangkan usahanya.

Turut hadir Penolong Pegawai Belia dan Sukan Daerah Larut, Matang dan Selama, Nasaruddin Mawi.

1 comments:

Anonymous said...

Masalah kita ialah pemasaran dan branding.

Saya lihat barang IKEA selalu goyang tapi sangat laku

Singapore dapat 60%, Malaysia dapat 49% barangan buatan Malaysia hanya jual air lior sahaja.

Begitu juga homestay Sabri/Tajuddin Anak Kuurau Teratak Afrina dapat dapat 40% Yang lain dapat 60% kalau tidak pelawat Turhey dan Denmark tak datang.

Kita ada pakar komunikasi Rantau Panjang tapi asyik berpolitik
Kenapa tak ajar orang macam ini buat laman web untuk jualan.

Itulah kelemahan pemimpin PAS tidak menggunakan kepakaran mereka untuk membantu rakyat walaupun mentri kewangan masih dalam tangan BN.

Begitu juga pakar pelaburan mereka tidak melabur di Kubu Gajah tapi di Bagan Serai dan Sungai Bayur. FGV FELDA IJOK pun beliau tak tolong. Kalau tolong mereka boleh jual beli banyak kali.

Kelemahan YB kita tidak menggunkan kelulusan universiti mereka untuk membantu rakyat.
Lulus ekonomi tapi macam lulus dalam bidang politik saja. Kerajaan bagi biasiswa perubatan tapi kerja politik. Saya harap Ketua Pemuda UMNO cawangan ambil bidang politik. Jangan rugi masa dan wang ambil bidang lain. Rugi duit kerajaan kerana peruntukaan pendidikan yang begitu besar.

Kalau bagi duit macam mana duit hendak beranak tidak diajar dalam KEMAS untuk bagi beranak.