Template by:
Free Blog Templates

25 July 2014

Anugerah

Kampung Jelai dalam Mukim Batu Kurau berjaya meraih naib juara pertandingan desa wawasan kampung peringkat kebangsaan kerana berjaya mewujudkan perpaduan kaum.

Kejayaan itu juga disebabkan terdapat pelbagai kemudahan di kampung yang terletak di kawasan yang didiami orang cina, india dan siam.

Di kampung itu juga terdapat sekolah kebangsaan dan jenis kebangsaan.

Demikian dinyatakan bekas ahli parlimen Larut, Datuk Seri Dr Raja Ahmad Zainuddin Bin Raja Haji Omar ketika berucap di majlis penyampaian sumbangan hari raya di kampung Jelai.Turut hadir ahli dewan undangan negeri (ADUN) Kubu Gajah, Hasbullah Elias dan bekas ketua kampung, Haji Mohd Ali Awang besar di majlis yang berlangsung di perkarangan masjid Jelai.

Kampung Jelai yang dua kali muncul juara peringkat negeri memenanggi hadiah rm 160,000. Dua tahun lalu, kampung tersebut menang katogeri pendidikan dan menerima hadiah rm 60,000.

Seramai 74 orang termasuk ibu tunggal menerima sumbangan tersebut.

1 comments:

CEO Siber said...

(( Sidang Tertutup )) -Penyelesaian Akhir Krisis MB Selangor

Hakikat yg pasti, UMNO takut terkubur di Selangor Jika Wan Azizah menjadi MB Selangor... Mungkin Ya!

UMNO perlu menerima hakikat ini yg memulakan drama ini berlarutan kerana mengumumkan Anwar bersalah kes liwat beberapa hari sblm sempat bertanding di kajang... Kemaruk kuasa di negeri termaju ini, menjadikan UMNO sanggup buat apa saja... Tapi tak mungkin pd Wan Azizah.. UMNO sudah berada di jalan mati...

Tapi, jika pemimpin lain yg menjadi MB selangor, mungkin UMNO mempunyai jalan2 lain yg lebih mudah!

Tawaran yg ditawarkan UMNO hanyalah cerita dongeng...

Konflik Anwar dan Khalid bersifat sementara..

Khalid akan pulang ke pangkuan PKR melalui Anwar juga sebenarnya..

Jadi, jangan susah hati sgt ye :)


Sumber
>>> Klik Di Sini